12 ruha, ami újraértelmezte a meztelenséget

Ruhát viselni és meztelennek lenni egykor kizárták egymást. Aztán jöttek a pucérruhák. Jöjjön a divattörténelem 12 legemlékezetesebb pucérruhája Marilyn Monroe-tól Bella Hadidig.

Marilyn Monroe

Az első pucérruhát Marilyn Monroe viselte 1962-ben, méghozzá a Fehér Házban, azon a bizonyos, legendássá vált estén, amikor John F. Kennedy amerikai elnök születésnapi partiján elénekelte a „Happy birthday, Mr. president!” című dalt.

Cher

Az 1974-es MET-gálán járunk, ahol Cher egy Bob Mackie által tervezett pucérruhában jelent meg. A kreáció akár 2017-ben is simán megállná a helyét, mi több, számos mai pucérruhát koppintanak erről a klasszikus modellről.

Kate Moss

Kate Moss az Elite Modellügynökség partiján, 1993-ban egy kevésbé díszes, ám a kor divatjának tűpontosan megfelelő pucérruhában.

Rose McGowan

Rose McGowan amerikai színésznő épp a legvadabb korszakát élte akkori párja, Marilyn Manson oldalán 1998-ban, amikor is az MTV Music Award gáláján ebben az aligruhában jelent meg.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a pucérruha-viselés egyik nagyasszonya, előszeretettel visel ilyen típusú darabot a vörös szőnyeges eseményeken. A legemlékezetesebb – és legszínesebb – pucérruhája mégis az a trópusi mintás Versace-kreáció, melyet a 2000-es Grammy-gálán viselt.  A ruha azonnal beleégett a popkultúrába. Nem mellesleg pedig a Google képkereső szolgáltatásának megszületését is inspirálta. A ruhára ugyanis annyian kerestek az akkoriban még csak szöveges keresőben, hogy a Google vezetősége felismerte: a felhasználók többet akarnak, mint szöveget.

Britney Spears

Britney Spears 2004-ben, a Toxic klipjében viselt, ikonikus pucérruhája, melyben úgy nézett ki, mintha csak kristályok borítanák a meztelen testét. A test és a kristályok között azonban ott volt egy áttetsző, testszínű kezeslábas.

Miley Cyrus

attends the iHeartRadio Music Festival at the MGM Grand Garden Arena on September 20, 2013 in Las Vegas, Nevada.

Miley Cyrus minden idők talán legrondább pucérruhás szettjét viselte 2013-ban az iHeartRadio Music fesztiválon. A necces-műszőrmés kreáció alapjáraton is rusnya darab, ám a fekete bimbótapaszokkal a popsztár bebiztosította a divatbűn kategóriát.

Rihanna

<> at Alice Tully Hall, Lincoln Center on June 2, 2014 in New York City.

A pucérruha-történelem és Rihanna személyes stílusevolúciójának egyaránt az egyik mérföldköve volt ez a  216 000 Swarovski-kristállyal kirakott Josephine Baker-ihlette pucérruha, melyet Adam Selman készített az énekesnőnek a 2014-es CFDA Fashion Awards gálára, ahol divatikon díjat vett át.

Amber Rose

arrives at the 2014 MTV Video Music Awards at The Forum on August 24, 2014 in Inglewood, California.

Amber Rose amerikai színésznő-modell a lehető legmegfelelőbb eseményen, az MTV VMA gáláján – ahol a pucérkodás szinte dress code – jelent meg 2014-ben ebben a csak láncokból álló pucérruhában.

Kim Kardashian

Keresztüllépve a tükrön – ez volt a 2015-ös MET-gála dress code-ja, melyet egy sor híresség értelmezett úgy, hogy pucérruhát kell felvennie. Kim Kardashian ezt a Roberto Cavalli estélyit választotta, melyet bevallottan Cher – fentebb említett – 1974-es pucérruhája ihletett.

Beyoncé

A 2015-ös MET-gálán Beyoncé is pucérruhában jelent meg, melyen a kényes testrészeket csupán csillogó kövek fedték el.

Bella Hadid

A 2017-es év eddigi legemlékezetesebb pucérruháját Bella Hadid prezentálta a Cannes-i Filmfesztivál   amfAR gáláján. Egyesek szerint ez a valaha volt legszexibb ruha, melyet a filmfesztivál vörös – itt mondjuk épp szürke – szőnyegén viseltek.

Mentés

Hozzászólások  ( 0 )
Még több cikk