510 millió forint takarta Nicole Kidman testét – a legdrágább ruhák a vörös szőnyegről

Hogy ki az, aki fizetett is az A-listás sztárok közül az öltözékért és kik kapták grátisz, némi médiamegjelenésért, ritkán derül ki. Mindenesetre az őrületes összegek valósak, a már elárverezett, a divattörténet részét képező haute couture ruhák esetén pedig csak egy fokkal érthetőbb a sokmilliós árcédula.

Anne Hathaway – Valentino – 20,5 millió Ft

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 27:  Actress Anne Hathaway arrives at the 83rd Annual Academy Awards held at the Kodak Theatre on February 27, 2011 in Hollywood, California.  (Photo by John Shearer/Getty Images)
Fotó: Getty Images

A 2011-es Oscar-díjátadón viselte a színésznő a több mint húszmillió forintba kerülő vörös Valentino ruhát, amelyhez a kiválasztott ékszerek sem bazári bizsuk voltak. Tiffany & Co. gyémántokkal kirakott nyakéke tíz millió dollár, vagyis 2,5 milliárd (!) forint értéket képviselt.


Kate Winslet – Valentino – 25 millió Ft

12912835
Fotó: Getty Images

Állítólag a színésznő lánya, az akkor hétéves Mia választotta ki édesanyja számára a menta zöld Valentino ruhát, amit Kate Winslet a 2007-es Oscar-gálán viselt.


Charlize Theron – Dior – 25 millió Ft

73514856
Fotó: Getty Images

Szintén Oscar-gálára készült a hófehér Dior couture ruha, amit 2013-ban láthattunk Charlize Theron színésznőn. Az értékes kiegészítők ez esetben sem maradtak el, a Harry Winston gyémánt karperecek ára valamivel 1 milliárd forint felett mozgott.


Jessica Biel – Chanel – 25 millió Ft

Jessica Biel 86th Academy Awards / Oscars Dolby Theater Hollywood, CA March 2, 2014 ��2014 Kurt Krieger (Photo by Kurt Krieger/Corbis via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A 2014-es Oscar-díjátadón láthattuk Jessica Bielen az ezüstösen csillogó Chanel estélyit, ami a divatház akkori, tavaszi/nyári haute couture kollekciójának darabja volt. A szikrázó ruha ezernyi apró gyöngynek köszönhetően kapta fényét, amelyeket természetesen egytől egyig kézzel varrtak fel.


Cate Blanchett – Armani Privé – 25 millió Ft

Actress Cate Blanchett winner of Best Performance by an Actress in a Leading Role posing in the press room at Loews Hollywood Hotel. (Photo by Frank Trapper/Corbis via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A százezer dolláros, vagyis szintén kb. 25 millió forintos kategóriába tartozik Cate Blanchett haute couture ruhája is, amit 2014-ben viselt az Oscar-gálán. Az akkori trendnek megfelelő lágy, pasztell színű ruhának több száz Swarovski kristály és flitter adta meg az Oscar-díj átvételéhez illő ragyogást.


Lupita Nyong’o – Calvin Klein – 38,5 millió Ft

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 22: Lupita Nyong'o arrives at the 87th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 22, 2015 in Los Angeles, California. (Photo by Dan MacMedan/WireImage)
Fotó: Getty Images

Az álomszép, 6000, különböző méretű gyönggyel kivarrt Calvin Klein estélyi ruhát 2015-ben viselte az Oscar-gálán a színésznő, akit abban az évben a divatkritikusok z esemény legjobban öltözött sztárjának kiáltottak ki. A ruha körüli médiafelhajtás nem ért véget az eseménnyel, azt ugyanis másnap ellopták a színésznő hotelszobájából – majd két nappal később a hotel egyik mosdójában meg is találták. A tolvaj valószínű, hogy azt remélte, a több ezer igazgyöngy árából szépen megalapozza hátralévő életét, azonban azokat állítólag bevizsgáltatta és kiderült, hogy nem valódiak, így az enyveskezű illető visszavitte zsákmányát a helyszínre.


Cate Blanchett – Armani Privé – 50 millió Ft

73385683GS284_79th_Annual_A
Fotó: Getty Images

A sötétszürke, csillogó estélyit a 2007-es Oscar-díjátadón láthattuk a színésznőn. A ragyogás ez esetben is a különböző méretű Swarovski kristályoknak volt köszönhető.


Diana hercegné – Victor Edelstein – 83 millió Ft

File Photo: Princess Diana on her visit to America and wearing an evening dress designed by Victor Edelstein, dances with movie star John Travolta in the White House on November 9, 1985. (Photo by © Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images)
Fotó: Getty Images

Az emlékezetes alkalomra, amikor John Travolta megtáncoltatta Diana hercegnét, akkor került sor, mikor férjével látogatást tettek Amerikában és tiszteletükre esti fogadást rendeztek a Fehér Házban. Az 1985 novemberi eseményre Diana egy fekete bársony estélyi ruhát választott Victor Edelsteintől, amit 2013-ban 240000 Fontért, vagyis körülbelül 83 millió forintért árvereztek el.


Nicole Kidman – Dior – 510 millió Forint

10487998
Fotó: Getty Images

John Galliano nem sokkal a 1997-es Oscar-gála előtt került a Dior házhoz, az újonc tervező számára így hatalmas megmérettetésnek számított, hogy Tom Cruise feleségének ő tervezheti a ruháját. Nicole Kidman akkor még inkább csak az ígéretes, de még be nem futott friss húsok között volt számon tartva Hollywoodban, így számára sem volt mindegy, hogy az Oscar-gála vörös szőnyegére milyen öltözékben érkezik. Az eredmény végül divattörténelmet írt, a fénylő, sárgászöld ruha igencsak kitűnt az akkori, jobbára pasztell vagy primer színekben pompázó estélyik közül. A két millió dolláros árat ez esetben a színésznő (és férje) valóban ki is fizette.


+ 1 Marilyn Monroe – 1,4 milliárd Ft

ACR071625077
Fotó: Getty Images

Marilyn Monroe fehér ruhája egyetlen libbenéssel vonult be a mozifilm és a divattörténetbe egyaránt, igaz, nem a vörös szőnyegen, hanem a metró szellőrácsán, az 1955-ös, Hétévi vágyakozás filmben. Az 1,4 milliárdos árat a William Travilla által készített fehér, (mára már inkább ekrü színűvé sárgult) ruháért 2011-ben egy aukción adták.

Hozzászólások  ( 0 )
Még több cikk