10 dolog, ami biztosan divatos lesz 2018-ban

Érdemes már a téli leárazásokat is olyan szemmel figyelni, hogy az aktuális kínálat levadászott gyöngyszemei a következő szezon gardróbjába is beépíthetők legyenek. A divathetek sodrásából ugyanis mostanra kiemelkedtek azok a vezértrendek, amik meghatározóak lesznek 2018-ban.

Kockák

A minták terén két, erőteljesen eltérő trend rajzolódott ki. A maszkulin vonalat a kockás minták fogják képviselni, ami a tökéletesen decens irodai viselet valódi megtestesítői lesznek. Bújhatunk talpig kiskockákba, de elegendő lehet egy csinos szövetnadrág vagy ceruzaszoknya is ezzel a mintával.


Virágok

Rosszmájúan nevezhetnénk tapétamintáknak is őket, a nagyik által jóváhagyott virágözön ugyanis sok helyütt állná meg a helyét lakásdekorként is. Gigászi rózsák, indás-leveles motívumok tekeregnek kontrasztos színekben, élénk árnyalatokban.


Lila

A lágy levendulától a kozmikus ibolyáig szinte mindegy, melyik árnyalatra szavazol, a lila lesz 2018 első számú alternatívája a millennium rózsaszíntől megfáradt szemek számára. Az év színe karakteressége mellett érdemes lesz a pasztell változatokat is feltérképeznünk.


Plasztik

A Chanel tavaszi kollekciója tökéletes mintaként szolgálhat mindenkinek, akit lázba hoznak az átlátszó részletek. A plasztik cuccok ilyetén megoldása ugyanis meghatározó trend lesz, szinte minimum, hogy egy esőkabátot vagy esernyőt beszerezzünk belőle – ha már a csizma változat nem túl praktikus.


Háló

A táskatrendek terén ugyan elmondható, hogy egy klasszikus fazonnal továbbra is nehéz lesz mellényúlni, formabontó újdonságokban sem lesz hiány: ’80-as évek favoritja, a hálós cekker ugyanis visszatér közénk. Ha mélyre túrunk, talán még megtaláljuk szüleinknél is a zacskós tejek korát képviselő “shoppert”, amelyhez hasonlóban immár mi is szorgosan cipelhetjük bevásárlásaink eredményét.


Rojtok

A rátétek és díszítések első számú közkedvencei a rojtok lesznek. Kabát- és pulcsiujjakra, táskákra és akár fülbevalókra is mehetnek a rojtocskákból, amik libbenése a hippitől a rockos stílusig sokféle miliőt teremthet.


Flitterek

A szilveszteri bulira vásárolt fullflitter ruhákat érdemes lesz kezünk ügyében tartani, a csillogó partifelsők és rucik ugyanis idén nappali viseletként is hódítani fognak. Egy szexi felsőhöz párosíthatunk farmert, egy flitteres szoknyához pedig akár puha pamutfelsőt is húzhatunk, hogy a kontrasztos anyaghasználat tompítsa az összképet, miközben a csillogást sem szorítja háttérbe.


Kezeslábas újratöltve

Azt hittük, az overálok iránti imádat nem éri meg 2018-at, de tévedtünk. A szerelőműhelyek kezeslábasainak laza báját kölcsönzik a legújabb trendek, amikhez a legjobb, ha a farmerből vagy olajzöld vászonból készült típust választunk. A fiús stílushoz a magassarkú kötelező!


Csatok

Lassan megérkeznek a tavaszi cipellők az üzletekbe, így érdemes lesz rákészülni lélekben, hogy hamarosan már rájuk hirdetnek vadászidényt. Egy csatos változatot mindenképp szerezzünk be, azok ugyanis nagyon divatosak lesznek. Lehet barokkosan túlzó, nagyméretű, esetleg rockosan fémes, lényeg, hogy egy (vagy több) csillogó csat díszítse topánkánkat.


XXL ékszerek

A hétköznapok finom kis ékszercsodái mellett idén érdemes lesz felkutatnunk néhány testesebb fukszot is. A hangsúlyos fülbevalók, gyűrűk, nyakláncok ugyanis a ’80-as évek csillogóan harsány stílusában igyekeznek beragyogni életünket. Sőt, titkolt logómániánknak is teret engedhetünk, jöhetnek a márkabetűs fülbevalók és medálok!

Hozzászólások  ( 0 )
Címke: ,
Még több cikk